Hvad Er Vidvinkel?

16/10/2020 12:18
Billede: Pixabay

Vidvinkel er objektiver, der har en bred billedvinkel. Vidvinkel objektiver kan dermed få mere med i billedet, end de traditionelle objektiver kan.

Skåret helt ind til benet, så er vidvinkelobjektiver groft sagt objektiver med en brændvidde på 35 mm eller under, når vi taler full frame kameraer.

Vidvinkel er kort diagonal bred horisontal

Vidvinkelobjektiver er bredere horisontal end standardobjektiver. De er samtidig også kortere diagonal, hvilket giver et helt særligt billedformat.

Vidvinkelobjektiver er derfor særligt populære i forbindelse med naturbilleder. Her giver objektiverne mulighed for, at du kan få meget baggrund med, samtidig med at de giver en god dybde i billedet. Det er netop disse features, der gør vidvinkelobjektiver oplagte til naturfotos.

Ofte har vidvinkelobjektiver en forholdsvis lav brændvidde. Men til gengæld har de en ganske høj blænde, hvilket giver fotografen mulighed for selv at styre dybdeskarpheden i billederne og vælge detaljegraden i billedet.

Du må derfor ikke forveksle vidvinkelobjektiver med sådan noget som zoomobjektiver eller telelinser, for så bliver du slemt skuffet.

For at få gode billeder med et vidvinkelobjektiv skal du som regel gerne være forholdvist tæt på det motiv, som du ønsker at tage et billede af. Men til gengæld kan du virkelig også få rigtig flotte billeder. Er du god til efterbehandlingen af dine billeder, så kan du opnå meget kunstneriske billeder med et vidvinkelobjektiv.

Du kan få vidvinkelobjektiver fra omkring 3-5.000 kr. alt efter brændvidden på objektivet. Det er dog en god investering, hvis du vil tage landskabsbilleder eller billeder i naturen.

Tak til avXperten!

Til sidst vil vi hurtigt takke avXperten for deres støtte til indlægget her. Find et af Danmarks største online udvalg af elektronik på avXpertens webshop, hvor du eksempelvis kan finde et smart DVD drev så du kan se dine yndlings DVD film selvom din computer ikke har et DVD drev indbygget.

Flere indlæg

Hvad betyder RAW? Få den fulde forklaring her!

20/12/2022 11:32
Billede: canva.com

RAW er en filtype som typisk fylder mindre end andre filtyper, såsom JPEG eller PNG, fordi de ikke er blevet behandlet eller komprimeret på samme måde. Dette gør RAW-filer ideelle til at redig…

Hvad er en Crop Sensor?

05/12/2022 11:03
Billede: canva.com

En Crop Sensor er mindre end den standard 35mm størrelse, og giver en ny form for beskæringsfaktor til de fotos du tager med dit kamera.

Typisk beskærer en crop sensor kanterne på dine billed…

Hvad er super 35?

01/03/2022 11:24
Billede: canva.com

Super 35 er navnet på et filmformat som hyppigst bliver brugt i forbindelse med optagelser til store spillefilm.

Som navnet indikerer, bruger Super 35 den samme standard som normalt 35 mm fil…

Hvad er forskellen på Full Frame og Crop Sensor? Få svaret!

30/06/2021 12:39
Billede: canva.com

I dette indlæg, får du svaret på hvad forskellen er på de to forskellige termer "Full Frame" og "Crop Sensor".

Full Frame, er et begreb som beskriver "det fulde billede", altså en sensor som …

Hvad er Street Photography? Få svaret her

28/06/2021 15:11
Billede: Pexels.com

Er du lige begyndt med at tage billede med dit nye kamera og undrede dig  over genren Street photography? I dette indlæg vil jeg kort forklare, hvad det er. Find svaret forneden. …

Er en indbygget blitz nødvendigt?

23/06/2021 08:53
Billede: Pexels.com

Er du ved at kigge på dit første kamera og står i fasen hvor du enten skal vælge det ene eller det andet. Den eneste forskel er at på det ene kamera er der indbygget blitz og det andet er uden,…