Hvad Er Vidvinkel?

16/10/2020 12:18
Billede: Pixabay

Vidvinkel er objektiver, der har en bred billedvinkel. Vidvinkel objektiver kan dermed få mere med i billedet, end de traditionelle objektiver kan.

Skåret helt ind til benet, så er vidvinkelobjektiver groft sagt objektiver med en brændvidde på 35 mm eller under, når vi taler full frame kameraer.

Vidvinkel er kort diagonal bred horisontal

Vidvinkelobjektiver er bredere horisontal end standardobjektiver. De er samtidig også kortere diagonal, hvilket giver et helt særligt billedformat.

Vidvinkelobjektiver er derfor særligt populære i forbindelse med naturbilleder. Her giver objektiverne mulighed for, at du kan få meget baggrund med, samtidig med at de giver en god dybde i billedet. Det er netop disse features, der gør vidvinkelobjektiver oplagte til naturfotos.

Ofte har vidvinkelobjektiver en forholdsvis lav brændvidde. Men til gengæld har de en ganske høj blænde, hvilket giver fotografen mulighed for selv at styre dybdeskarpheden i billederne og vælge detaljegraden i billedet.

Du må derfor ikke forveksle vidvinkelobjektiver med sådan noget som zoomobjektiver eller telelinser, for så bliver du slemt skuffet.

For at få gode billeder med et vidvinkelobjektiv skal du som regel gerne være forholdvist tæt på det motiv, som du ønsker at tage et billede af. Men til gengæld kan du virkelig også få rigtig flotte billeder. Er du god til efterbehandlingen af dine billeder, så kan du opnå meget kunstneriske billeder med et vidvinkelobjektiv.

Du kan få vidvinkelobjektiver fra omkring 3-5.000 kr. alt efter brændvidden på objektivet. Det er dog en god investering, hvis du vil tage landskabsbilleder eller billeder i naturen.

Tak til avXperten!

Til sidst vil vi hurtigt takke avXperten for deres støtte til indlægget her. Find et af Danmarks største online udvalg af elektronik på avXpertens webshop, hvor du eksempelvis kan finde et smart DVD drev så du kan se dine yndlings DVD film selvom din computer ikke har et DVD drev indbygget.

Flere indlæg

Hvad betyder blænde?

19/10/2020 11:13
Billede: Pixabay

Blænden er den åbning i objektivet, der styrer, hvor meget lys der kommer ind, når du tager et billede. Blænden styrer her, hvor meget lys der kommer ind via objektivet og ind på sensoren i kamerae…

Hvad er et objektiv?

19/10/2020 10:59
Billede: Pixabay

Et objektiv er er den optiske linse, som du sætter på dit kamera, når du tager billeder. Objektivet styrer her, hvor meget lys sensoren i kameraet bliver eksponeret for, samt hvilken dybdeskarphed …

Hvad er en pixel?

19/10/2020 10:46
Billede: Pixabay

En pixel er en af de mange små prikker eller punkter, der sammen med de øvrige pixels danner billedet eller den grafik, som du får vist på en skærm.

Et billede består af en lang række pixel…

Hvad er JPEG?

19/10/2020 10:35
Billede: Jumpstory

JPEG er et billedformat. Formatet er især velegnet til billeder til hjemmesider. Filen kan nemlig blive komprimeret, så den ikke fylder så meget, hvilket kan gøre hjemmesiden hurtigere.

JPE…

Hvad betyder overeksponeret?

16/10/2020 11:03
Billede: Jumpstory

Overeksponeret betyder, at der er alt for meget lys på et billede. Billedet er derved overbelyst, hvilket giver en dårligere detaljegrad i selve billedet, fordi der er for meget lys på billedet.

Hvad betyder ISO?

13/10/2020 12:36
Billede: Jumpstory

ISO er blandt de indstillinger på et spejlreflekskamera, der kan hjælpe dig med at få den korrekte belysning på dine billeder. ISO styrer her lysfølsomheden. 

Hvordan du indstiller din…