Er En Indbygget Blitz Nødvendigt?

23/06/2021 08:53
Billede: Pexels.com

Er du ved at kigge på dit første kamera og står i fasen hvor du enten skal vælge det ene eller det andet. Den eneste forskel er at på det ene kamera er der indbygget blitz og det andet er uden, så er en indbygget blitz nødvendigt? I dette indlæg vil jeg belyse, hvorvidt det er nødvendigt at have et indbygget blitz eller ej.

Rigtig mange kameraer idag har en indbygget blitz. Selv mobiltelefoner har en indbygget blitz, men er det virkelig nødvendigt? 

Mit svar til dig er, ja. Det er nødvendigt at have indbygget blitz i dit kamera. Du ved aldrig hvornår du vil komme til at bruge det. 

Af personlige oplevelser, har jeg ofte stået til fødselsdage, hvor lyset er slukket og kagen med de små lys på kommer ind ad døren. Der har blitzen helt sikkert hjulpet mig i de mørke omgivelser. 

Med indbygget blitz kan du sætte den på auto-blitz, så kameraet selv vurdere om der skal blitzes eller ej. Det er en personlig præference om man synes det er nødvendigt eller ej i det miljø. 

Pointers hvorfor det er nødvendigt at have en indbygget blitz

  1. Hjælper dig med at tage billeder i mørke omgivelser, ingen overraskelser her. 
  2. Godt til at tage portrætter og produktbilleder
  3. Blitzen kan sørge for at du ikke får røde øjne på billederne
  4. Du kan få flere farver med blitzen 
Flere indlæg

Hvad er forskellen på Full Frame og Crop Sensor? Få svaret!

30/06/2021 12:39
Billede: canva.com

I dette indlæg, får du svaret på hvad forskellen er på de to forskellige termer "Full Frame" og "Crop Sensor".

Full Frame, er et begreb som beskriver "det fulde billede", altså en sensor som …

Hvad er Street Photography? Få svaret her

28/06/2021 15:11
Billede: Pexels.com

Er du lige begyndt med at tage billede med dit nye kamera og undrede dig  over genren Street photography? I dette indlæg vil jeg kort forklare, hvad det er. Find svaret forneden. …

Hvad betyder blænde?

19/10/2020 11:13
Billede: Pixabay

Blænden er den åbning i objektivet, der styrer, hvor meget lys der kommer ind, når du tager et billede. Blænden styrer her, hvor meget lys der kommer ind via objektivet og ind på sensoren i kamerae…

Hvad er et objektiv?

19/10/2020 10:59
Billede: Pixabay

Et objektiv er er den optiske linse, som du sætter på dit kamera, når du tager billeder. Objektivet styrer her, hvor meget lys sensoren i kameraet bliver eksponeret for, samt hvilken dybdeskarphed …

Hvad er en pixel?

19/10/2020 10:46
Billede: Pixabay

En pixel er en af de mange små prikker eller punkter, der sammen med de øvrige pixels danner billedet eller den grafik, som du får vist på en skærm.

Et billede består af en lang række pixel…

Hvad er JPEG?

19/10/2020 10:35
Billede: Jumpstory

JPEG er et billedformat. Formatet er især velegnet til billeder til hjemmesider. Filen kan nemlig blive komprimeret, så den ikke fylder så meget, hvilket kan gøre hjemmesiden hurtigere.

JPE…