Hvad Er Street Photography? Få Svaret Her

28/06/2021 15:11
Billede: Pexels.com

Er du lige begyndt med at tage billede med dit nye kamera og undrede dig  over genren Street photography? I dette indlæg vil jeg kort forklare, hvad det er. Find svaret forneden. 

Street photography er blevet en vanvittig populær måde at skyde billeder på nu. Eftersom det nu er unge menneskers tur til at brage derud ad og tage billeder af alt hvad de ser. Det var også på den måde Street photography kom til verden. 

Genren Street photography går ud på at tage billeder af hvad der lige rammer en på vejen i sin hver dag. Så det er et meget bredt genre og man kan ikke rigtige sige at et billede ikke er. 

Nogle af de flotteste Street photographys jeg har set har været hvor kameramanden har taget billedt af nogen der, slet ikke vidste at han tog billede af dem. Uden at krænge nogen selvfølgelig. 

Disse billeder er ikke opstillet, så det giver billedet noget troværdighed, da man fanger folket i deres rette naturlig moment. 

Kigger man tilbage på Street photographys historie, så stammer den faktisk helt fra 1950'erne, hvor man allerede der startede med at tage billede af gaderne. Det startede i New York, der er så kendt for at være den travle by hvor alle altid skal nå noget.

Det gjorde det smukt at fange den travle moment og fryse det, som i et billede. 

Flere indlæg

Hvad betyder RAW? Få den fulde forklaring her!

20/12/2022 11:32
Billede: canva.com

RAW er en filtype som typisk fylder mindre end andre filtyper, såsom JPEG eller PNG, fordi de ikke er blevet behandlet eller komprimeret på samme måde. Dette gør RAW-filer ideelle til at redig…

Hvad er en Crop Sensor?

05/12/2022 11:03
Billede: canva.com

En Crop Sensor er mindre end den standard 35mm størrelse, og giver en ny form for beskæringsfaktor til de fotos du tager med dit kamera.

Typisk beskærer en crop sensor kanterne på dine billed…

Hvad er super 35?

01/03/2022 11:24
Billede: canva.com

Super 35 er navnet på et filmformat som hyppigst bliver brugt i forbindelse med optagelser til store spillefilm.

Som navnet indikerer, bruger Super 35 den samme standard som normalt 35 mm fil…

Hvad er forskellen på Full Frame og Crop Sensor? Få svaret!

30/06/2021 12:39
Billede: canva.com

I dette indlæg, får du svaret på hvad forskellen er på de to forskellige termer "Full Frame" og "Crop Sensor".

Full Frame, er et begreb som beskriver "det fulde billede", altså en sensor som …

Er en indbygget blitz nødvendigt?

23/06/2021 08:53
Billede: Pexels.com

Er du ved at kigge på dit første kamera og står i fasen hvor du enten skal vælge det ene eller det andet. Den eneste forskel er at på det ene kamera er der indbygget blitz og det andet er uden,…

Hvad betyder blænde?

19/10/2020 11:13
Billede: Pixabay

Blænden er den åbning i objektivet, der styrer, hvor meget lys der kommer ind, når du tager et billede. Blænden styrer her, hvor meget lys der kommer ind via objektivet og ind på sensoren i kamerae…