Hvad Er Forskellen På Full Frame Og Crop Sensor? Få Svaret!

30/06/2021 12:39
Billede: canva.com

I dette indlæg, får du svaret på hvad forskellen er på de to forskellige termer "Full Frame" og "Crop Sensor".

Full Frame, er et begreb som beskriver "det fulde billede", altså en sensor som har den fulde opløsning fra 35mm film, eller 24mm x 36mm, som er den standarde størrelse.

Crop sensor, er et begreb som dækker over en hvilken som helst sensor, som er mindre end den 35mm standarde film frame.

Grunden til at det er vigtigt at skælne mellem disse, er at de har en del at sige i forhold til hvilket kamera du bruger.

Full frame har den fordel, at de kan give en meget bredere dynamic range, hvilket kan opnå billedkvalitet udover det sædvanlige. 

Derudover er der utrolig mange kameralenser som passer til full frame, da det typisk er den mest populære sensor at bruge.

Crop Sensor har store fordele når det gælder både pris og vægt.

Mange fotografer som skal tage billeder ude i naturen foretrækker denne variant, da crop sensor kameraer er geniale i disse sammenhæng grundet vægten, samt den bestemte opløsning som er velegnet ti lat tage billeder langt væk fra.

OBS: som markatet øverst viser, så er den ovenstående tekst, udarbejdet med økonomisk finansering fra avXperten. Hos avXperten kan du købe blandt et stort og flot udvalg af hovedtelefoner produkter. Tusind tak for støtten, siger vi.

Flere indlæg

Hvad er Street Photography? Få svaret her

28/06/2021 15:11
Billede: Pexels.com

Er du lige begyndt med at tage billede med dit nye kamera og undrede dig  over genren Street photography? I dette indlæg vil jeg kort forklare, hvad det er. Find svaret forneden. …

Er en indbygget blitz nødvendigt?

23/06/2021 08:53
Billede: Pexels.com

Er du ved at kigge på dit første kamera og står i fasen hvor du enten skal vælge det ene eller det andet. Den eneste forskel er at på det ene kamera er der indbygget blitz og det andet er uden,…

Hvad betyder blænde?

19/10/2020 11:13
Billede: Pixabay

Blænden er den åbning i objektivet, der styrer, hvor meget lys der kommer ind, når du tager et billede. Blænden styrer her, hvor meget lys der kommer ind via objektivet og ind på sensoren i kamerae…

Hvad er et objektiv?

19/10/2020 10:59
Billede: Pixabay

Et objektiv er er den optiske linse, som du sætter på dit kamera, når du tager billeder. Objektivet styrer her, hvor meget lys sensoren i kameraet bliver eksponeret for, samt hvilken dybdeskarphed …

Hvad er en pixel?

19/10/2020 10:46
Billede: Pixabay

En pixel er en af de mange små prikker eller punkter, der sammen med de øvrige pixels danner billedet eller den grafik, som du får vist på en skærm.

Et billede består af en lang række pixel…

Hvad er JPEG?

19/10/2020 10:35
Billede: Jumpstory

JPEG er et billedformat. Formatet er især velegnet til billeder til hjemmesider. Filen kan nemlig blive komprimeret, så den ikke fylder så meget, hvilket kan gøre hjemmesiden hurtigere.

JPE…