Hvad Er Forskellen På Full Frame Og Crop Sensor? Få Svaret!

30/06/2021 12:39
Billede: canva.com

I dette indlæg, får du svaret på hvad forskellen er på de to forskellige termer "Full Frame" og "Crop Sensor".

Full Frame, er et begreb som beskriver "det fulde billede", altså en sensor som har den fulde opløsning fra 35mm film, eller 24mm x 36mm, som er den standarde størrelse.

Crop sensor, er et begreb som dækker over en hvilken som helst sensor, som er mindre end den 35mm standarde film frame.

Grunden til at det er vigtigt at skælne mellem disse, er at de har en del at sige i forhold til hvilket kamera du bruger.

Full frame har den fordel, at de kan give en meget bredere dynamic range, hvilket kan opnå billedkvalitet udover det sædvanlige. 

Derudover er der utrolig mange kameralenser som passer til full frame, da det typisk er den mest populære sensor at bruge.

Crop Sensor har store fordele når det gælder både pris og vægt.

Mange fotografer som skal tage billeder ude i naturen foretrækker denne variant, da crop sensor kameraer er geniale i disse sammenhæng grundet vægten, samt den bestemte opløsning som er velegnet ti lat tage billeder langt væk fra.

OBS: som markatet øverst viser, så er den ovenstående tekst, udarbejdet med økonomisk finansering fra avXperten. Hos avXperten kan du købe blandt et stort og flot udvalg af hovedtelefoner produkter. Tusind tak for støtten, siger vi.

Flere indlæg

Hvad betyder RAW? Få den fulde forklaring her!

20/12/2022 11:32
Billede: canva.com

RAW er en filtype som typisk fylder mindre end andre filtyper, såsom JPEG eller PNG, fordi de ikke er blevet behandlet eller komprimeret på samme måde. Dette gør RAW-filer ideelle til at redig…

Hvad er en Crop Sensor?

05/12/2022 11:03
Billede: canva.com

En Crop Sensor er mindre end den standard 35mm størrelse, og giver en ny form for beskæringsfaktor til de fotos du tager med dit kamera.

Typisk beskærer en crop sensor kanterne på dine billed…

Hvad er super 35?

01/03/2022 11:24
Billede: canva.com

Super 35 er navnet på et filmformat som hyppigst bliver brugt i forbindelse med optagelser til store spillefilm.

Som navnet indikerer, bruger Super 35 den samme standard som normalt 35 mm fil…

Hvad er Street Photography? Få svaret her

28/06/2021 15:11
Billede: Pexels.com

Er du lige begyndt med at tage billede med dit nye kamera og undrede dig  over genren Street photography? I dette indlæg vil jeg kort forklare, hvad det er. Find svaret forneden. …

Er en indbygget blitz nødvendigt?

23/06/2021 08:53
Billede: Pexels.com

Er du ved at kigge på dit første kamera og står i fasen hvor du enten skal vælge det ene eller det andet. Den eneste forskel er at på det ene kamera er der indbygget blitz og det andet er uden,…

Hvad betyder blænde?

19/10/2020 11:13
Billede: Pixabay

Blænden er den åbning i objektivet, der styrer, hvor meget lys der kommer ind, når du tager et billede. Blænden styrer her, hvor meget lys der kommer ind via objektivet og ind på sensoren i kamerae…