Hvad Er Super 35?

01/03/2022 11:24
Billede: canva.com

Super 35 er navnet på et filmformat som hyppigst bliver brugt i forbindelse med optagelser til store spillefilm.

Som navnet indikerer, bruger Super 35 den samme standard som normalt 35 mm film, men har en større billedramme da den bruger pladsen som førhen blev brugt til et analogt lyd-track.

Det er vigtigt at nævne at Super 35 ikke er et format som kræves fx af biografer for at kunne vise film, det er blot produceret i formatet og filmet på en bestemt måde.

Et godt eksempel er fx de berømte scener fra Cockpittet i "Top Gun", her blev der i stor grad brugt Super 35 til at filme disse scener.

Super 35 bruger nogle meget standard kamera linser, som gør formatet utrolig prisvenligt at bruge, hvilket især er en fordel for filmindspilninger med lave budgetter.

Ofte bruges Super 35 til specifikke former for scener, hvor formatet har en række fordele, men kan også bruges til samtlige scener i en hel film.

Super 35 har haft forskellige opløsninger tilgængeligt gennem tiden som fx:

  • 4:3 Full screen
  • 16:9 widescreen
  • Univisium
  • 70mm print
  • Anamorphic print

Tak for støtten. Tak til avxperten for deres økonomiske bidrag til dette indlæg. Hos avxperten finder du et stort udvalg af overvågningskameraer. Når indhold tilgodeser avxperten, kan vi ikke sige at det derfor er upartisk, deraf marketet.

Flere indlæg

Hvad betyder RAW? Få den fulde forklaring her!

20/12/2022 11:32
Billede: canva.com

RAW er en filtype som typisk fylder mindre end andre filtyper, såsom JPEG eller PNG, fordi de ikke er blevet behandlet eller komprimeret på samme måde. Dette gør RAW-filer ideelle til at redig…

Hvad er en Crop Sensor?

05/12/2022 11:03
Billede: canva.com

En Crop Sensor er mindre end den standard 35mm størrelse, og giver en ny form for beskæringsfaktor til de fotos du tager med dit kamera.

Typisk beskærer en crop sensor kanterne på dine billed…

Hvad er forskellen på Full Frame og Crop Sensor? Få svaret!

30/06/2021 12:39
Billede: canva.com

I dette indlæg, får du svaret på hvad forskellen er på de to forskellige termer "Full Frame" og "Crop Sensor".

Full Frame, er et begreb som beskriver "det fulde billede", altså en sensor som …

Hvad er Street Photography? Få svaret her

28/06/2021 15:11
Billede: Pexels.com

Er du lige begyndt med at tage billede med dit nye kamera og undrede dig  over genren Street photography? I dette indlæg vil jeg kort forklare, hvad det er. Find svaret forneden. …

Er en indbygget blitz nødvendigt?

23/06/2021 08:53
Billede: Pexels.com

Er du ved at kigge på dit første kamera og står i fasen hvor du enten skal vælge det ene eller det andet. Den eneste forskel er at på det ene kamera er der indbygget blitz og det andet er uden,…

Hvad betyder blænde?

19/10/2020 11:13
Billede: Pixabay

Blænden er den åbning i objektivet, der styrer, hvor meget lys der kommer ind, når du tager et billede. Blænden styrer her, hvor meget lys der kommer ind via objektivet og ind på sensoren i kamerae…