Hvad Er Et SD-kort? Få Svaret Her

22/06/2021 08:17
Billede: Pexels.com

Står du og skal til at købe dit første SD kort til din enhed, men er usikker på hvad det egentligt er? Så vil jeg i dette bloginlæg, kort fortælle hvad et SD kort er og hvad det faktisk bruges til. Så følg med i indlægget her for at få svaret. 

SD står for Security Digital og er et hukommelseskort som bruges til bl.a. Kameraer, smartphones, konsoller og meget mere. Det er en livsredder og uden sådan et, så ville du f.eks. ikke kunne gemme dine billeder på dit kamera. 

Der findes mange forskellige SD korte, både i store og små størrelser. Smartphones og tablets bruger f.eks. Micro SD kort, som lyder i navnet, er meget mindre end den normale størrelse. Den normale SD kort bruges oftest og ses i kameraer. 

Det er svært at pointere hvilket, SD kort der er bedst. Da der findes mange forskellige producenter, som laver dem. Men vælger du et fra Kingston eller Sandisk, så er du godt gearet. Hold dig fra de lidt billigere SD kort, da prisen afspejler ofte kvaliteten på disse kort. Så hvis du står og skal vælge mellem et SD kort fra Wish til 80 kr og et fra Kingston til 150 kr og de begge har samme antal af gigabytes, så vil jeg helt sikkert anbefale dig til at vælge det fra Kingston.

Det har nok også en bedre skrive og læse hastighed, så det ikke tager en evighed for dig at overføre filer på dit kort og vise versa. 

Flere indlæg

Geotagging: Hvor teknologi og geografi mødes

05/07/2023 15:39
Billede: Image by Megan Rexazin from Pixabay

Geotagging er processen med at tilføje geografiske koordinater (længde- og breddegrader) til forskellige typer af medie, såsom billeder, videoer, lydfiler eller endda beskeder og sociale medieopsla…

Hvad betyder Full Frame?

23/03/2021 15:43
Billede: Pixabay

Hvis der en ting, der er helt sikker, så er det, at kamera- og fotoverden er fyldt med en masse begreber, som for de fleste udefrakommende mest af alt minder om russisk. I denne omgang tager vi et …