Hvad Betyder Full Frame?

23/03/2021 15:43
Billede: Pixabay

Hvis der en ting, der er helt sikker, så er det, at kamera- og fotoverden er fyldt med en masse begreber, som for de fleste udefrakommende mest af alt minder om russisk. I denne omgang tager vi et kig på den betegnelse, der kaldes for Full Frame.

Hvad betyder Full Frame? Full Frame er en bestemt betegnelse for en sonsorstørrelse i digitale kamerar. Full Frame er et af de største og bedre sensorer, som man overhovedet kan få på almindelige kameraer, der er tilgængelige for den brede befolkning. De fleste mener dog, at Medium formatet er bedre. Dette bruges dog i langt de fleste tilfælde udelukkende af professionelle fotografer.

Før i tiden har det været en kendsgernelse, at Full Frame har været en del bagud i forhold til spejlreflekskamera. I dag har de to dog skiftet placering, hvor Full Frame i dag er spejrefleks overlegen på angående billedkvalitet og hastighed.

De fleste Full Frame kameraer er designet således, at de har en stor billedchip, der har mål på omtrent 24 x 36 mm.

Når du vælger Full Frame, så kan du forvente en masse fordele, såsom:

  • Et stort dynamisk omfang
  • En høj grad af lysfølsomhed
  • En meget lille grad af billedstøj
  • Bedre mulighed for at kontrollere dybdeskarpheden
Flere indlæg

Geotagging: Hvor teknologi og geografi mødes

05/07/2023 15:39
Billede: Image by Megan Rexazin from Pixabay

Geotagging er processen med at tilføje geografiske koordinater (længde- og breddegrader) til forskellige typer af medie, såsom billeder, videoer, lydfiler eller endda beskeder og sociale medieopsla…

Hvad er et SD-kort? Få svaret her

22/06/2021 08:17
Billede: Pexels.com

Står du og skal til at købe dit første SD kort til din enhed, men er usikker på hvad det egentligt er? Så vil jeg i dette bloginlæg, kort fortælle hvad et SD kort er og hvad det faktisk bruges …