Skal Man Bruge Blitz?

13/10/2020 10:55
Billede: Alexander Dummer

Blitz er formentlig den funktion på et kamera, der oftest bliver brugt helt forkert. Utallige gange finder man lidt mærkeligt belyste billeder med røde øjne, fordi man blot har sat funktionen “auto” til, hvor den som regel altid sætter blitz på, hvis kameraet er bare det mindste i tvivl. 

Skal man bruge blitz? Hvis du befinder dig i omgivelser, hvor der er meget lav belysning, så kan det være en rigtig god ide at bruge blitzen. Dette kunne for eksempel være til en fest, hvor der sent på aftenen kun er hyggebelysning. Blitz er også en god ide at benytte, når man befinder sig udenfor og skal tage en form for portræt. 

Så fik vi det på plads. Blitzen som funktion har bestemt en berettigelse, men man skal altså lære at bruge det ordentligt, hvis man vil have et ordentligt resultat ud af det. 

Hvis du bruger den klassiske auto-funktion, så vil dit kamera alt for ofte bruge blitzen, bare fordi den vil være helt sikker på, at det ikke er for mørkt. Du skal altså selvstændigt gå ind og vurdere, hvorvidt der er brug for blitzen i en givet situation. 

Ofte vil du finde ud af, at det faktisk ikke er nødvendigt at bruge blitzen.

Tak til Moodings Til slut vil sige stort tak til Moodings, der har bidraget økonomisk til teksten på netop denne artikel. Her finder du et imponerende sortiment af håndsæbe, eller utallige andre gode varer. Derfor er dette indhold lavet for at tilgodese Moodings

Flere indlæg

Hvad betyder blænde?

19/10/2020 11:13
Billede: Pixabay

Blænden er den åbning i objektivet, der styrer, hvor meget lys der kommer ind, når du tager et billede. Blænden styrer her, hvor meget lys der kommer ind via objektivet og ind på sensoren i kamerae…

Hvad er et objektiv?

19/10/2020 10:59
Billede: Pixabay

Et objektiv er er den optiske linse, som du sætter på dit kamera, når du tager billeder. Objektivet styrer her, hvor meget lys sensoren i kameraet bliver eksponeret for, samt hvilken dybdeskarphed …

Hvad er en pixel?

19/10/2020 10:46
Billede: Pixabay

En pixel er en af de mange små prikker eller punkter, der sammen med de øvrige pixels danner billedet eller den grafik, som du får vist på en skærm.

Et billede består af en lang række pixel…

Hvad er JPEG?

19/10/2020 10:35
Billede: Jumpstory

JPEG er et billedformat. Formatet er især velegnet til billeder til hjemmesider. Filen kan nemlig blive komprimeret, så den ikke fylder så meget, hvilket kan gøre hjemmesiden hurtigere.

JPE…

Hvad er vidvinkel?

16/10/2020 12:18
Billede: Pixabay

Vidvinkel er objektiver, der har en bred billedvinkel. Vidvinkel objektiver kan dermed få mere med i billedet, end de traditionelle objektiver kan.

Skåret helt ind til benet, så er vidvinke…

Hvad betyder overeksponeret?

16/10/2020 11:03
Billede: Jumpstory

Overeksponeret betyder, at der er alt for meget lys på et billede. Billedet er derved overbelyst, hvilket giver en dårligere detaljegrad i selve billedet, fordi der er for meget lys på billedet.