Skal Man Bruge Blitz?

13/10/2020 10:55
Billede: Alexander Dummer

Blitz er formentlig den funktion på et kamera, der oftest bliver brugt helt forkert. Utallige gange finder man lidt mærkeligt belyste billeder med røde øjne, fordi man blot har sat funktionen “auto” til, hvor den som regel altid sætter blitz på, hvis kameraet er bare det mindste i tvivl. 

Skal man bruge blitz? Hvis du befinder dig i omgivelser, hvor der er meget lav belysning, så kan det være en rigtig god ide at bruge blitzen. Dette kunne for eksempel være til en fest, hvor der sent på aftenen kun er hyggebelysning. Blitz er også en god ide at benytte, når man befinder sig udenfor og skal tage en form for portræt. 

Så fik vi det på plads. Blitzen som funktion har bestemt en berettigelse, men man skal altså lære at bruge det ordentligt, hvis man vil have et ordentligt resultat ud af det. 

Hvis du bruger den klassiske auto-funktion, så vil dit kamera alt for ofte bruge blitzen, bare fordi den vil være helt sikker på, at det ikke er for mørkt. Du skal altså selvstændigt gå ind og vurdere, hvorvidt der er brug for blitzen i en givet situation. 

Ofte vil du finde ud af, at det faktisk ikke er nødvendigt at bruge blitzen.

Flere indlæg

Hvad betyder RAW? Få den fulde forklaring her!

20/12/2022 11:32
Billede: canva.com

RAW er en filtype som typisk fylder mindre end andre filtyper, såsom JPEG eller PNG, fordi de ikke er blevet behandlet eller komprimeret på samme måde. Dette gør RAW-filer ideelle til at redig…

Hvad er en Crop Sensor?

05/12/2022 11:03
Billede: canva.com

En Crop Sensor er mindre end den standard 35mm størrelse, og giver en ny form for beskæringsfaktor til de fotos du tager med dit kamera.

Typisk beskærer en crop sensor kanterne på dine billed…

Hvad er super 35?

01/03/2022 11:24
Billede: canva.com

Super 35 er navnet på et filmformat som hyppigst bliver brugt i forbindelse med optagelser til store spillefilm.

Som navnet indikerer, bruger Super 35 den samme standard som normalt 35 mm fil…

Hvad er forskellen på Full Frame og Crop Sensor? Få svaret!

30/06/2021 12:39
Billede: canva.com

I dette indlæg, får du svaret på hvad forskellen er på de to forskellige termer "Full Frame" og "Crop Sensor".

Full Frame, er et begreb som beskriver "det fulde billede", altså en sensor som …

Hvad er Street Photography? Få svaret her

28/06/2021 15:11
Billede: Pexels.com

Er du lige begyndt med at tage billede med dit nye kamera og undrede dig  over genren Street photography? I dette indlæg vil jeg kort forklare, hvad det er. Find svaret forneden. …

Er en indbygget blitz nødvendigt?

23/06/2021 08:53
Billede: Pexels.com

Er du ved at kigge på dit første kamera og står i fasen hvor du enten skal vælge det ene eller det andet. Den eneste forskel er at på det ene kamera er der indbygget blitz og det andet er uden,…